E-Posta

Domainhizmetleri Kurumsal E-mail Kullanım Kılavuzu

Merhaba, iş dünyasında kurumsal e-posta, profesyonel iletişimin bel kemiğidir. Bu kılavuzda, Domainhizmetleri olarak sunduğumuz Kurumsal e-mail hizmetini nasıl kolayca kullanabileceğinizi anlatacağız. E-posta hesaplarınızın kurulumu, kullanımı ve yönetimiyle ilgili adımları birlikte keşfedeceğiz.

Kurumsal E Mail Paketleri

1. E-posta Hesabı Oluşturma

Opsiyon 1: Ürün Yönetimi Sayfası Üzerinden

Domainhizmetleri üyeliğinize giriş yaptıktan sonra Hizmetlerim başlığına tıkladıktan sonra Kurumsal E-mail hizmetinizin sağ tarafında bulunan anahtar işaretine tıklayın.

Urun Yonetimi Kurumsal Mail

Açılan Ürün Yönetimi sayfasının sağ tarafında bulunan İşlemler menüsü altındaki Yeni E-posta Kullanıcısı Ekle seçeneğine tıklayın.

Urun Yonetimi E Posta Kullanıcısı Oluşturma

Açılan sayfada oluşturmak istediğiniz hesabın bilgilerini ve kaç MB mail kotası kullanmasını istiyorsanız girerek Oluştur butonuna tıklayın.

Oluşturduğum örnek hesapta sınırsız bir şekilde e-posta kotasını kullanmasını istediğim için “0” değerini giriyorum. Eğer siz 1 GB’lık bir kota tanımlamak isterseniz “1024” yazabilirsiniz. Daha yüksek kota tanımlamak için 1024’ün katlarını kullanabilirsiniz. Örneğin 5 GB için 1024 değerini 5 ile çarparak 5120 sonucuna ulaşabilir ve Posta Kotası (MB) yazan bölüme bu değeri girebilirsiniz.

E Posta Oluşturma Örneği

Opsiyon 2: Kurumsal E-mail Yönetim Sayfası Üzerinden

Kurumsal E-mail hizmeti siparişiniz tamamlandıktan sonra sistemdeki üyeliğinize ait e-posta adresine hizmetinizin erişim bilgileri iletilmektedir. Erişim bilgilerinde yer alan webmail adresini açıp yönetici bilgileriyle giriş yapın.

Webmail’e giriş yapıldıktan sonra Daha > Etki Alanı Ayarları yolunu izleyerek Hesaplar sayfasına ulaşın.

Açılan Hesaplar sayfasında bulunan “Yeni” butonuna tıklayarak yeni e-posta hesabı oluşturabilirsiniz.

Kurumsal E Posta Kullanicisi Olusturma

2. Hesap Yöneticisi Atama

E-posta yöneticisini değiştirmek veya yeni bir e-posta yöneticisi tanımlamak isterseniz yine Ürün Yönetimi sayfasında bulunan İşlemler menüsünün altındaki E-posta Kullanıcıları seçeneğine tıklayın.

E Posta Kullanıcıları DH

Sonrasında yönetici olarak tanımlamak istediğiniz e-postanın sağ tarafında bulunan Düzenle seçeneğine tıklayıp açılan sayfadan Etki Alanı Yöneticisi seçeneğini aktif ettikten sora Değişiklikleri kaydet butonuna tıklayın.

Etki Alanı Kullanıcısı

Eğer ana yönetici hesabından yetkiyi kaldırmak isterseniz Destek Merkezi sayfamız üzerinden teknik ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

3. Alan adı (Domain) Kurulum Ayarları

Alan adınızın mail iletişimini Kurumsal E-mail üzerinden gerçekleştirmek adına bir kaç DNS kaydının eklenmesi ihtiyacı bulunuyor. Bu kayıtları isim sunucu kayıtlarınızın yönlü olduğu firmanın DNS sunucusuna ekledikten sonra ortalama 30-60 dakika içerisinde mail alışverişinizi Kurumsal E-mail hizmetiniz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Domainhizmetleri Kurumsal E-mail DNS Kayıtları:

Ad/Takma Ad Geçerlilik Süresi (TTL*) Kayıt Türü Öncelik Değer/Yanıt/Hedef
Boş veya @ 300 MX 0 MX-MAIL.DH.WEB.TR
Boş veya @ 300 MX 5 MX2-MAIL.DH.WEB.TR
Boş veya @ 300 TXT v=spf1 include:spfmc.domainhizmetleri.com ~all

4. Masaüstü Cihazlara ve Telefonlara Kurulum

Kurumsal E-mail hizmetimizin masaüstü cihazlarınıza ve telefonlarınıza kurulumu için aşağıda paylaştığım bilgileri kullanabilirsiniz.

IMAP Kurulum Bilgileri:

IMAP (Gelen Sunucu Adresi): mail.dh.web.tr

IMAP (Gelen Sunucu) Portları:
Port 143 – Şifrelenmemiş port
Port 993 – SSL/TLS portu

POP3 Kurulum Bilgileri:

POP3 (Gelen Sunucu Adresi): mail.dh.web.tr

POP3 (Gelen Sunucu) Portları:
Port 110 – Şifrelenmemiş port
Port 995 – SSL/TLS portu

SMTP Kurulum Bilgileri:

SMTP (Giden Sunucu Adresi): mail.dh.web.tr

SMTP (Giden Sunucu) Portları:
Port 587 – Şifrelenmemiş port
Port 465 – SSL/TLS portu

Kurulum adımları için aşağıda paylaştığım yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Mac ve iOS Cihazlar için Mail Uygulaması Kurulumları:

Mac’teki Mail için IMAP Kurulumu ve Ayarları
iPhone iOS için IMAP Mail Kurulumu ve Ayarları

Windows ve Mac Cihazlar için Outlook Kurulumları:

Outlook 2019 / Outlook 365 için IMAP E-posta Kurulumu
Outlook 2019 / Outlook 365 için POP3 E-posta Kurulumu 

Android ve iOS Cihazlar için Outlook Kurulumları

Android Telefonlar için Outlook IMAP E-posta Kurulumu 
iPhone, iPad (iOS) Cihazlar için Outlook IMAP E-posta Kurulumu

5. Webmail için İmza Oluşturma

Webmail’de imza oluşturmak için Daha > Ayarlar yolunu izleyin ve sol tarafta bulunan İmzalar seçeneğine tıklayın. Açılan sayfadan “+ Yeni İmza” butonuna tıklayarak e-posta imzanızı oluşturabilirsiniz.

Kurumsal E Mail İmza Oluşturma

Eğer tüm e-postalarınız için genel bir imza oluşturmak isterseniz Daha > Etki Alanı Ayarları > İmzalar yolunu izleyebilirsiniz.

Kurumsal Genel E Mail İmza Oluşturma

6. Webmail Klasör Yönetimi

Klasör Oluşturma ve Silme

Webmail’de Klasör Oluşturma

Webmail’de klasör oluşturmak isterseniz E-posta sayfasının sol tarafında bulunan klasör ikonuna sonrasında açılan menüden Yeni Klasör seçeneğine tıklayın.

Webmail Klasör Oluşturma

Sonrasında ilgili klasörün hangi ana klasör altında açılacağını seçip klasörün ismini yazdıktan sonra “Kaydet” butonuna tıklayabilirsiniz. Örnek ekran görüntüsünde Gelen Kutusu altında Önemli adında bir klasör oluşturdum. Siz de ihtiyaçlarınıza göre burada bulunan ayarları kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Webmail Klasör Oluşturma Örneği

Bu işlemi ana klasörün üstüne gelip sağ tıkladıktan sonra “Yeni Klasör” seçeneğine tıklayarak da yeni klasör oluşturabilirsiniz.

Webmail Yeni Klasör Oluşturma Örneği

Webmail’de Klasör Silme

Webmail’de klasör silmek içinse ilgili klasöre sağ tıklayıp Klasörü Sil butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Webmail Klasör Silme

İletileri Klasörler Arası Taşıma

Örnek olarak Önemli adında bir klasör oluşturduğum için mail kutusuna gelen bir maili bu klasöre taşımak için sağ tıklayıp açılan menüden Taşı seçeneğini seçebilir ve Buna Taşı bölümünden Inbox/Önemli klasörünü seçerek taşıyabilirim.

Webmail Klasör Taşıma

Ya da ilgili maili tutup taşımak istediğim klasörün üstüne sürükleyip bırakarak taşıma işlemini gerçekleştirebilirim.

Webmail Klasör Taşıma Sürükle Bırak

7. Yeni E-posta Gönderme

E-posta göndermek için sayfanın üst tarafında bulunan Yeni butonuna tıklayın.

Kurumsal E Mail Yeni E Posta Gönderme

Açılan pencereden Alıcı adresini, konuyu ve mail içeriğinizi yazıp Gönder butonuna tıklayarak e-posta gönderebilirsiniz.

8. E-posta Geçmişinde Arama

Örneğin sadece konu başlığı veya içeriğinde toplantı geçen mailleri aramak istiyorsunuz. Hangi klasörde bu maili aramak istiyorsanız ilgili klasöre girip büyüteç ikonuna tıkladıktan sonra açılan alana “toplantı” yazabilirsiniz. Tabii ki burada arama yaparken gönderici e-mail adresi, CC’de bulunan e-mail adresi gibi bilgilerle de arama yapma şansınız bulunduğunu paylaşmak isterim.

Kurumsal E Mail Geçmişinde Arama

9. Başka Firmadaki Verilerinizi Taşıma

Kurumsal E-mail hizmetimizin global olarak popüler olan Microsoft 365 ve Exchange, Outlook.com, Gmail, Yahoo Mail, Zimbra gibi mail servisleri ve global olarak kullanılan IMAP ve POP3 protokolleri üzerinden otomatik taşıma desteği bulunmaktadır.

Bu desteği kullanabilmek için taşıma yapmak istediğiniz e-posta adresinize Webmail üzerinden giriş yaptıktan sonra Daha > Ayarlar > Bağlantı yolunu izleyin.

Kurumsal E Mail Bağlantı Sayfası

Posta Kutusu Taşıma başlığı altında bulunan taşı seçeneğine tıklayın.

Kurumsal E Mail Taşı

Açılan pencereden kullandığınız mail servisini seçerek istenilen sunucu bilgilerini girdikten sonra taşıma işlemine başlayabilirsiniz. IMAP veya POP bağlantılar için sayfanın sonunda olan Diğer seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Kurumsal E Mail Posta Kutusu Taşıma

10. E-posta Yönlendirme

E-postanıza gelen mailleri farklı bir e-posta adresine yönlendirmek için Webmail üzerinden Daha > Ayarlar yolunu izleyin ve Hesap sayfasında bulunan İletme başlığı altındaki İletme Adresine hangi maile yönlendirme yapılmasını istiyorsanız yazın ve İletildiğinde orijinal alıcıları koru seçeneğini aktif hale getirdikten sonra ayarları kaydedin.

Kurumsal E Posta Yönlendirme

11. Takvim Kullanımı ve Paylaşımı

Takvim Kullanımı

Takvimi kullanabilmek için Webmail’de bulunan Takvim sekmesine tıklayın.

Kurumsal E Mail Takvim

Takvime bir not veya toplantı eklemek için ilgili tarihin üstüne tıklayın ve açılan sayfaya notunuzu girin. Dilerseniz başlangıç ve bitiş tarihlerini değiştirebilir, ilgili not eğer düzenli aralıklarla oluşuyorsa yenileme üzerinden döngü seçebilir ve bu notu başkasının görebilmesi adına katılımcılar bölümünden ilgili kişileri ekleyebilirsiniz.

Kurumsal Mail Takvim Not Oluşturma

Takvim Paylaşımı

Takvim paylaşımı için Takvim sayfasında bulunan 3 noktaya tıklayıp Outlook’a Ekle seçeneğine tıklayıp takviminizi Outlook’a paylaşabilirsiniz.

Takvimi Outlook'a Paylaşma

Açılan pencerede Outlook’ta hangi isimle görüntülenmesini istediğinizi yazıp Tamam seçeneğine tıklayın.

Tarayıcınızda Outlook açılsın mı? şeklinde bir uyarı gelirse Outlook adlı uygulamayı aç seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Sonrasında Outlook uygulamanız açılacak ve Takvimi güvenilir kaynaklara ekleyebilmeniz adına bir onay kutusu açılacak. Gelen onay kutusunda bulunan Evet seçeneğine tıklayın.

Outlook Takvim Onayı

Bu işlemde tamamlandığında takviminiz Outlook’a da eklenmiş olacak ve Webmail üzerinde takvime yeni girilecek tüm notlar otomatik olarak Outlook uygulamasına da yansıyacaktır.

Outlook Takvim Görünümü

12. Kişiler ve Adres Listesi Kullanımı

Kurumsal e-posta hizmetimizde, kolaylıkla kişiler oluşturabilir ve mevcut vCard veya CSV formatındaki kişiler dosyalarınızı içeri aktarabilirsiniz. Ayrıca, adres listeleri oluşturup yöneterek, toplu e-postalarınızı daha etkili bir şekilde organize edebilirsiniz.

13. Görevler

Tarafınıza iletilen bir mail içerisinde yapmanız gereken görevler bulunuyorsa süreç takibi için ilgili e-postaya girip 3 noktaya tıkladıktan sonra Görev Ekle seçeneğine tıklayın.

Görev Ekle

Açılan sayfada görevleri Not olarak ekleyebilir başlama, bitiş tarihlerini belirleme, görev hakkında hatırlatıcı oluşturma, görevin durumu ve % kaçlık bir ilerleme yapıldığını ekleyebilirsiniz.

Görev Oluşturma

Oluşturulan görevi görmek içinse Görevler sekmesine tıklayın.

Kurumsal Mail Görevler

14. Notlar

Yoğunluk esnasında ve zaman geçtikçe bazen aklımızdakiler unutulabiliyor. Unutmamak için Daha > Notlar yolunu izleyerek kendinize notlar oluşturabilirsiniz.

Kurumsal E Mail Notlar

15. Otomatik Yanıtlama

Ofis dışında veya izinde olabilirsiniz. Bu nedenle tarafınıza bir e-posta geldiğinde yanıtlayamayacağınız için otomatik yanıtlama sistemi bu durumun önüne geçecektir. Örneğin tatildeyken tarafınıza bir mail geldiğinde şu an izinli olduğunuzu konu hakkında başka bir ekip arkadaşınızın konuyla ilgilenebileceğini yazarak e-postanıza giriş yapmadan otomatik bir şekilde mail gönderimi aktif edilebilir.

Bu özelliği aktif edebilmek için Daha > Ayarlar > Oto cevaplayıcı yolunu izleyin. Açılan sayfada hem kendi ekibinizden gelen maillere dönüş hem de diğer herkese iletilecek maili değiştirebilirsiniz. Mail içeriğinizi ayarladıktan sonra Otomatik Yanıtlayıcıyı Etkinleştir seçeneğine tıklayarak bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

Otomatik Yanıtlama

16. İçerik Filtreleme

İçerik filtreleme, kullanıcıların belirli anahtar kelimelere, gönderen adreslerine, alıcı adreslerine kurallar tanımlayarak e-posta trafiğini yönetmelerine olanak tanır. Bu kurallar, e-postaları otomatik olarak belirli bir klasöre taşıma, başlık ekleme, işaretleme, silme gibi eylemler gerçekleştirebilir.

Bu özelliği aktif edebilmek için Daha > Ayarlar > İçerik Filtreleme yolunu izleyin.

İçerik Filtreleme

17. Olaylar

E-posta sunucusunda belirli olaylar meydana geldiğinde otomatik olarak belirli eylemler gerçekleştirme olanağı tanır. Örneğin her ileti gönderdiğinizde ya da aldığınızda bir alıcı ekleyerek aynı e-postanın ilgili kişiye de gitmesini sağlayabilirsiniz.

Bu özelliği aktif edebilmek için Daha > Ayarlar > Olaylar yolunu izleyin.

18. Toplantı Planlama

Kurumsal E-mail hizmetimizin kolaylaştırıcı bir özelliği olan Planlama sayesinde uygunluk saatlerinizi önceden belirlediğiniz ve kaç dakikalık toplantılar yapabileceğinizi tanımlayabilirsiniz. Planlama sayfasını size uygun şekilde düzenleyip müşterilerinizle randevu URL adresini paylaşabilirsiniz.

Kurumsal E-mail Planlama

URL adresini ziyaret ettiğinizde randevu isteyen kişinin e-posta adresini ve ismini girdikleri bir sayfa ve bilgileri girip ilerledikten sonra uygun takvim sayfasıyla karşılaşıyor. Randevu oluştuktan sonra otomatik olarak takviminize ekleniyor.

Planlama Sayfası

19. Paylaşım

Kuruluşunuz içindeki kullanıcıların e-posta klasörleri, takvimler, kişi listeleri, görevler ve notları kolayca paylaşabilirsiniz. Örneğin notlarınızı çalışma arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz Daha > Ayarlar > Paylaşım > Başkalarıyla Paylaşıldı > Yeni yolunu izleyerek paylaşımı aktif edebilirsiniz.

Yeni ve eski tüm notlarınız iş arkadaşınızın Notlarında da görüntülenecektir. İzin özelliği olduğu için sadece Salt-Okunur yetkisi verebilir veya notlarınıza müdahale etmesini isterseniz tam erişim izni verebilirsiniz.

Kurumsal E-mail Paylaşım

Eğer siz de kurumsal e-posta hizmetimizden yararlanmak ve markasız erişim desteğimizin avantajlarını deneyimlemek istiyorsanız, hemen bizimle iletişime geçin ve işletmenizi bir adım öne taşıyın.

İletişim bilgilerimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz: İletişim

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
View all comments