E-Posta

Android Telefonlar için Outlook IMAP E-posta Kurulumu (Görsel Anlatımlı)

Günümüzde çoğu işlemlerimizi akıllı telefonlar ile gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle maillerimizi de telefonlarımız üzerinden bilgisayarımız da olduğu gibi eş zamanlı görüntülemek zaman kazanmamız açısından önemli bir rol oynuyor. Maillerinizi telefonunuzda eş zamanlı olarak görüntüleyebilmeniz için en çok kullanılan Outlook Mail uygulaması üzerinden IMAP olarak kurulum adımlarını aşağıda paylaşıyoruz.

Telefonunuz üzerinden Outlook kurulumunda posta sunucularınızın SSL sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Bunun nedeni Microsoft tarafından kimliğinizi ve e-postalarınızı korumak amacıyla belirlenmiş olan bir prosedürdür.

1) Hesap Ekle Seçeneğine Tıklayın

Outlook Uygulamanızı telefonunuza yükleyip açtıktan sonra Hoş Geldiniz sayfası ile karşılaşacaksınız. Bu sayfada bulunan “Hesap Ekle” seçeneğine tıklayın.

2) Email Adresinizi Girin

Açılan Hesap Ekle sayfasında e-posta adresinizin tamamını girip alt tarafta bulunan “Devam” seçeneğine tıklayın.

3) Hesap Türünü IMAP olarak Seçin

Karşınıza gelen “Hesap Türünü Seçin” sayfasında ki IMAP seçeneğine tıklayın

4) Gelen ve Giden Sunucu Ayarlarınızı Girin

Sonrasında gelen sayfada E posta adresinizi girdikten sonra Gelen ve Giden sunucu adlarına mail hizmetinizi sağlayan firmanın belirtmiş olduğu şekilde girin

IMAP ve SMTP kullanıcı adlarına ise mail adresinizi yazın IMAP Gelen Posta Sunucusu Bağlantı Noktası: 993 SMTP Gelen Posta Sunucusu Bağlantı Noktası: 465 olarak kullanılmaktadır.

Normal Web Hosting Hizmetlerimizden faydalanıyorsanız mail.domainadresiniz.com adresini Gelen ve Giden sunucu olarak kullanabilirsiniz.

Kurumsal E-mail hizmetimizden faydalanıyorsanız mail.dh.web.tr adresini Gelen ve Giden sunucu olarak kullanabilirsiniz.

E-posta hesabınız başarıyla telefonunuza kuruldu. Sağlıklı günlerde kullanın!

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments