Nedir? Nasıl? Sunucu

Muhasebe Yazılımımı Buluta Nasıl Taşırım?

Pandemi sonrası bir çok şirket sistemlerini bulut sistemlerine taşıdı. Tabii ki bazı şirketler muhasebe yazılımlarını buluta taşımanın avantajlarını bilmediği yada bulut sistemine taşıma süreci konusunda bilgisi olmadığı için tereddütleri bulunduğu konusunda geri dönüşler alıyoruz. Bu nedenle muhasebe yazılımınızı bulut sistemine nasıl taşıyabileceğinizi ve bulut sisteminin avantajlarını anlatmak istedim.

Muhasebe Yazılımımı Bulut'a Nasıl Taşırım?

Muhasebe Yazılımınızı Buluta Taşıdığınızda Avantajlarınız Neler Olacak?

Öncelikle, muhasebe yazılımınızı buluta taşıdığınızdaki avantajlarınız konusuna değinmek istiyorum. Bulut sistemine geçişin avantajlarının bazılarını başlıklar halinde paylaşıyorum.

Her Yerden Muhasebe Yazılımınıza Erişebilirsiniz:

Muhasebe yazılımınızı bulut sistemine geçirdikten sonra ihtiyacınız olan şeyler, bir internet bağlantısı bir de telefon, tablet veya bir bilgisayar olacaktır. Düğünde, kafede, evde veya ofiste her nerede olursanız olun eğer internete erişebiliyorsanız muhasebe yazılımınıza da erişebilirsiniz.

Bu sayede iş yönetiminiz daha hızlı olacaktır. Finansal kaynaklarınıza dilediğiniz zaman ulaşmanın rahatlığı sayesinde yönetiminizin kolaylaşması, iş stresinizi azaltmaya yardımcı olacaktır.

Güvenlik:

Muhasebe verileri hassas yani önemli kategoridedir. Ofis bilgisayarınızda dış etkenlerden korumak için önlem alsanız da (Antivirüs programı, bilgisayar açılırken parola koyma vb.) çalışan dikkatsizliği veya yetkisiz bir kişinin bilgisayar başına geçmesi sonucunda yaşanacak riskleri ne yazık ki engellemesi mümkün olamıyor. Bu durumun bulut sistemine geçiş yapmanız durumunda nasıl önlenebileceğine gelin birlikte bakalım.

Yetkilendirme

Bulut sunucu sistemlerindeyse muhasebe yazılımlarınıza erişecek kullanıcıları tanımlayabilir ve hangi saatlerde uzak sunucuya erişim yapılmış görüntüleyebilirsiniz. Bu sayede hem yetkisiz kullanıcıların erişimini kısıtlamış hem de hangi kullanıcıların bulut sunucuya giriş yaptığının tarih ve saat olarak dökümünü görüntüleyebilirsiniz.

Güvenlik Duvarı ve Engelleme Sistemleri

Her firmada farklı bir yapı ve önem önceliği olduğu için bu başlıkta Domainhizmetleri olarak aldığımız önlemleri ve önceliğimizi anlatmak isterim. Önceliğimizin veri güvenliği ve kullanıcıların yüksek performansta hizmetlerini kullanması olduğunu paylaşabilirim. Bu nedenle son teknoloji sunucu sistemlerimiz (Yeni nesil Gold serisi işlemcilerimiz, Enterprise NVMe disklerimizi örnek verebilirim) ve sizleri dışarıda bulunan risklerden korumak için özel olarak yapılandırdığımız güvenlik duvarları ve engelleme sistemlerini ücretsiz olarak sunuyoruz.

Veri güvenliği ve kaliteli hizmet anlayışımızı tescillemek için TÜRKAK onayıyla ISO/IEC 27001:2022 ve ISO/IEC 9001:2015 sertifikalarına da sahip olduğumuzu paylaşmak isterim.

Yedekleme ve Kurtarma

Muhasebe verileriyle ilgili en çok karşılaşılan senaryolar genelde önemli verilerin yanlışlıkla silinmesi, yapılan bir ayar nedeniyle tüm muhasebe sisteminin durması veya verilerin tamamen silinmesi olduğunu söyleyebiliriz. Burada bulut sunucu şirketiniz eğer düzenli olarak yedek alıyorsa yedekten geri döndürerek silinen verileri kurtarma şansınız bulunuyor. Bu nedenle sipariş öncesinde barındırma firmanızın yedekleme hizmetinin bulunduğunu teyit etmeniz çok önemlidir.

Daha Düşük Maliyetler:

Muhasebe yazılımlarınızın çalışabilmesi için aldığınız bilgisayarlar, yüksek performansa sahip diskler ek olarak teknolojik cihazlarınızın bakım ve onarımı maliyetli olacaktır. Bununla birlikte örneğin disk alanınız dolduğunda yeni bilgisayara yeni bir disk eklemeniz gerekebilir. Bu durumda da hem operasyonel hem de finansal olarak özel bir çalışma ihtiyacı doğuracaktır. Belki de bu süreçleri normal şartlarda ihtiyaç duymasanızda yönetebilmek için özel olarak bir IT personeliyle anlaşmak zorunda kalabilirsiniz. Bulut sistemi yapısı gereği bu ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için sürekli olarak bakım ve onarımlarının takibi yapılmaktadır.

Bununla birlikte şirketinizin büyümesiyle birlikte bulut sunucunuza daha fazla kullanıcı ekleyebilirsiniz. Disk, İşlemci, RAM, gibi donanımlarınızın yükseltilmesi konusuysa sanallaştırma teknolojisiyle çok hızlı ve uygun fiyatlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Ulaşılabilirlik:

Ofis bilgisayarınızda bir sorunla karşılaştığınızda eğer IT personeliniz yoksa çözüm süreci biraz zahmetli ve uzun sürebiliyor. Bulut sistemine geçişinizde eğer barındırma firmanızın destek sistemi bulunuyorsa yaşadığınız sorun veya aklınıza takılan her şeyi sorabilir ve kısa bir süre içerisinde çözüm alabilirsiniz.

Muhasebe Yazılımınızı Buluta Geçirmek İçin İzlenmesi Gereken Adımlar Nelerdir?

Geçiş sürecini kolaylaştırmak için önerdiğim adımları aşağıda paylaşıyorum.

1. Bulut Sunucu Hizmetinizi Seçin

İlk adım, işletmenizin ihtiyaçlarına ve bütçesine uygun bir bulut sunucu hizmeti seçmektir. domainhizmetleri.com olarak uygun ve performanslı sanal sunucu paketlerimiz bulunuyor. Sizin için en uygun bulut sunucu paketini belirleyebilmek ve süreç boyunca sizlere yardımcı olabilmemiz için canlı sohbet kanalımız üzerinden ya da 0850 885 2552 hattımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

2. Verilerin Hazırlanması

Verilerinizi buluta taşımadan önce, ihtiyaç duyulmayan verileri temizlemek ve dosyalarınızı düzenlemek önemlidir. Bu, hataları ve tutarsızlıkları ortadan kaldırmaya ve bulut sistemine geçiş sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

3. Veri Taşıma Planı Oluşturma

Verilerin taşınması öncesinde verilerinizi ne zaman taşımaya başlayacağınızı ve ofis bilgisayarınızda bulunan dosya yollarını sunucuda oluşturmak ve muhasebe yazılımlarınızın kurulum adımları gibi işlemleri öncesinde planlamanızı öneririm. Adım adım planlama yapılması halinde çok hızlı bir şekilde veri taşıma işlemleriniz gerçekleşecektir.

4. Seçtiğiniz Bulut Sunucu Paketini Satın Alımı

Satış temsilcimiz ile görüşmeniz esnasında proforma faturanızın oluşturulmasını rica edebilir veya NVMe Sanal Sunucu paketlerimizden ihtiyaç duyduğunuz kaynaklara uygun paketi tercih ederek Windows işletim sistemine sahip bir sanal sunucu satın alımı işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ödemeniz sonrasında teknik ekibimiz en hızlı şekilde kurulum işlemlerini tamamlayacak ve uzak bağlantı bilgilerinizi sizinle paylaşacaktır.

5. Muhasebe Yazılımlarının Kurulumu

Sanal sunucunuza bağlanıp aynı ofis bilgisayarınızda olduğu gibi muhasebe yazılımınızın kurulumunu gerçekleştirin. Bu süreçte muhasebe yazılımı tedarikçisine bilgi vermeniz ve stabil çalışması için gerekli konfigürasyonların yapılmasını talep etmenizi öneririm.

6. Veri Taşıma İşlemlerine Başlama

Veri taşıma planınızı uygulayarak taşıma işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Aklınıza takılan sorular hakkında veya herhangi bir hatayla karşılaşırsanız teknik ekibimizden destek talep edebilirsiniz. Bu adımlar sonrasında taşıma işleminiz başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanacaktır.

7. Test ve Doğrulama Süreci

Veri taşıma işlemleri tamamlandıktan sonra gün içerisinde muhasebe yazılımınızın çalışma durumunu test edin. Test sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız durumunda artık muhasebe yazılımınızı bulut sisteminiz üzerinden yönetmeye başlayabilirsiniz.


0850 885 2552 hattımız üzerinden veya canlı sohbet üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tercih edebileceğiniz en uygun paketi belirlemeye yardımcı olmak ve aklınıza takılan soruları cevaplamaktan mutluluk duyarız. İletişim bilgilerimize buradan ulaşabilirsiniz: İletişim

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
View all comments