Domain & Hosting

FileZilla’da Klasör Listelenirken Alınan Hatanın Çözümü

Alan adınıza ait bit SSL sertifikası yoksa, paylaşımlı sunucularda bazı durumlarda SSL hatası alınabilmektedir. Bunun nedeni, FileZilla 2015 yılında yaptığı bir yenilikle tüm alışkanlıkları altüst etmeyi başardı. Bunu kötü anlamda söylemiyorum, sertifika aracılığıyla bağlanmayı zorlayarak bilgi iletişim güvenliğini artırdı fakat paylaşımlı sunucular buna elverişli olmadığı için kaos yarattı. Aşağıdaki yöntem bu problemi bazı kullanıcılar için çözebiliyor.

Yapmanız gereken, Site Yöneticisi penceresinde yani bağlantıların düzenlendiği pencerede Şifreleme’yi “Yalnız düz FTP kullanılsın (düşük güvenlik)” olarak seçmek.

Her sunucuda işe yaramadığını da ne yazık ki belirteyim.

ftp

Kritik Bir Detay :

İnternet bağlantınızı kablosuz (WiFi) ağ üzerinden sağlıyorsanız bilmenizde fayda var, yaptığımız birçok testte karşılaştığımız sonuç şu oldu; eski ve kalitesiz modemler üzerindeki kablosuz iletişimde paket kaybı yaşandığı için hata alınabilmektedir. Eğer bağlantı sağlayabiliyor fakat dosya alma ve gönderme işleminde kesintiler yaşıyorsanız, kablosuz bağlantınız sizi gafil avlıyor olabilir. Mümkünse kablo ile bağlanarak FTP dosyalarınızı almayı ve göndermeyi deneyiniz.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments