Domain & Hosting WordPress

4 Adımda WordPress Kurulumu

Teknolojinin en keyifli yanı kolaylıklar sunuyor olması. Yazılımda da bu böyle. Öncelikle bu hızlı ve hatasız kurulum için bir Domainhizmetleri müşterisi olmanız gerekiyor. Satın almış olduğunuz WordPress Hosting paketinizi hep birlikte bir WordPress siteye dönüştüreceğiz

1) cPanel’e Erişim Sağlayınız

Domainhizmetleri ürün yönetim sayfasına girin ve sol tarafta bulunan cPanel’e Giriş Yap‘a tıklayın.

2) cPanel’de WordPress Simgesini Bulunuz

cPanel ana sayfasının en altında bulunan SOFTACULOUS HIZLI SCRIPT KURULUMU bölümünde WordPress ikonuna tıklayın

3) Yükle Butonuna Tıklayınız

WordPress Yükleme sayfasında görmüş olduğunuz Install Now (Yükle) butonuna basın.

4) Site Bilgileri Giriniz

Yüklemeye hazır hale gelmesi için Domain Bilgisi, Tarayıcıda görünecek Site adı Bilgilerini, Panel’e giriş için Kullanıcı Adı ve Şifrenizi belirleyin.

İpuçları:

  • Şifrenizi belirlerken büyük harf, sayı ve noktalama işaretleri kullanarak güvenliğini arttıracak şekilde zorlaştırmayı unutmayın.  Parolanızı asla pass olarak bırakmayınız
  • Admin username yazan yer sizin yönetici kullanıcı adınızdır. Admin dışında dilediğiniz bir isim girebilirsiniz. Örn: superman
  • Select Language bölümünden Türkçe dahil birçok dil seçebilirsiniz.

5) Son Adım, Siteniz Hazır!

Belirlediğiniz bilgileri mailinizde hazır bir şekilde görmek istiyorsanız, mail bilgilerinizi aşağıya yazdıktan sonra YÜKLE butonuna basın ve kurulumun tadını çıkartın!

Panel linkini görebileceğiniz şekilde Yükleme Başarıyla Tamamlandı!

Yönetim URL yazan bölümden Yönetim Panelinize Giriş yapabilirsiniz.

Yönetim URL ile yönlendirildiğiniz Panel Girişine kurulum öncesi belirlediğiniz Kullanıcı adı ve Şifresi ile giriş yapabilirsiniz.

Şifrenizi doğru bir şekilde girdiğinizde karşınıza artık kurulu bir WordPress Paneli gelmiş bulunuyor. İyi günlerde kullanın!

SİLMEK VEYA DÜZENLEMEK İSTERSENİZ

Hostinginiz üzerinde kurulu olan WordPress’inizi silmek veya kurulum bilgilerinde düzenleme yapmak için CPanel’inizde WordPress sayfasına yeniden tıklayın ve aşağıda görmüş olduğunuz bölümden girerek istediğiniz işlemi yapın.

Subscribe
Bildir
guest
7 Yorum
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
View all comments