WordPress

WordPress Teması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Nokta

Yeni web sitesini WordPress’te kurmaya karar verdiyseniz, doğru seçimi yaptınız demektir! WordPress’te belki de en zor kısım siteniz için doğru temayı seçmektir. Zira WordPress’te sonsuz denilebilecek sayıda ücretsiz ya da premium temalar var. Peki siteniz için hangisini seçmeniz gerekir? İşinizi biraz kolay hale getirmek için bu tüyolara dikkat etmenizde fayda var.

1) Responsive Sayfa Tasarımı

Responsive sayfa tasarımı, artık isteğe bağlı olmayan bir özellik, yani bir gerekliliktir. Birçok internet kullanıcısı girdikleri web sitelerinin bilgisayarlarda olduğu kadar tabletlerde ve telefonlarda da düzgün görünmesini istiyor. Temanızı seçerken ‘responsive sayfa’ olanları seçmeye özen gösterin. Web sitenizin mobile uyumlu olup olmadığı test etmenizi sağlayacak Google’ın ürettiği bir test aracı da var.

2) Diğer Tarayıcılarla Uyumlu Olması

Web sitenizin WordPress temasının farklı tarayıcılarda da iyi görünmesi gerekir. Her kullanıcı farklı cihaz ve farklı tarayıcı tercihlerine sahiptir. Durum böyle olunca da size düşen görev; sitenizin temasının diğer tarayıcılarda da iyi göründüğünden emin olmaktır. Bir tarayıcıda harika görünen tasarım, diğer tarayıcıda iyi bir performans sergileyemeyebilir. WordPress tema geliştiricileri, genellikle tasarladıkları temaların diğer tarayıcılarla uyumlu olup olmadıklarını açıklamada yazar. Ancak açıklamanın olmaması halinde, diğer tarayıcılarda deneyerek temanın uyumluluğunu test edebilirsiniz. Bunun için tarayıcı uyumluluk araçlarını da kullanabilirsiniz.

3) Özelleştirmesi Kolay Olmalı

Temalarda özellik seçenekleri değişiklik gösterir. Kodlama ya da CSS bilginiz olmadan seçtiğiniz temada farklı düzen oluşturabilirsiniz. Ancak ne kadar gelişmiş seçenekleri olsa da seçtiğiniz tema bazen istediğiniz şeyi yerine getiremeyebilir.  Özel seçenekler elde edebilmek için WordPress tema sağlayıcıları arasında seçim yapabilirsiniz.

4) Yüklenme Hızını Önemseyin

Yüklenmesi uzun süren web siteleri pek de kullanıcı dostu sayılmaz. Web sitenizin yüklenme hızı 3 saniyeden daha uzun sürmemelidir. Bu nedenle tema seçerken yüklenme performansındaki sorunlara karşı dikkatli olmalısınız.

5) Seçtiğiniz Temanın Müşteri Desteği Olsun

Seçtiğiniz temanın, herhangi bir sorunla karşılaşmanız dahilinde çağrı merkezi ya da e-posta desteğinin olmasına dikkat edin. Böylece karşılaştığınız sorunu tek başınıza halletmek zorunda kalmazsınız.

6) Temanız SEO Dostu Olsun

Seçtiğiniz temanın SEO dostu olması, internet aramalarında sizi bir adım öne çıkarabilir. Böylece sitenize daha fazla ziyaretçi çekme şansınız artar.

7) Temel Eklentileri Desteklesin

İyi bir eklenti kitaplığına sahip olan WordPress, bu özelliği sayesinde sitenizin işleyişini kolaylaştırır. Seçtiğiniz temanın da bu eklentileri destekleyip desteklemediğini kontrol etmelisiniz. Zira şu anda işinize yaramadığını düşündüğünüz bir eklenti, ilerleyen zamanda işinize yarayabilir.

8) Düzenli ve Basit Bir Tasarım Olsun

Temanızın düzenli ve kullanıcı dostu bir tasarım olması, web sitenize giren ziyaretçilerin keyif almasını sağlayacaktır. Tema havuzunda çeşit çeşit ve renk renk tasarımlara dalıp gitmeden önce basit bir tasarıma odaklanmanız daha faydalı olacaktır. Temanız karmaşık olmasın ve içeriklerinizin anlaşılmasını zorlaştırmasın. Ziyaretçilerinizin aradıklarını çabucak bulmasını sağlamalısınız.

9) Güncelleme ve Güvenlik Önemli

Temanızı güncellemeniz, güvenliğiniz açısından önemlidir. Bilgisayar korsanlarından korunmak için güncel yazılım kullanmanız önemli. WordPress güncellemesi geldikten sonra, temanızın da güncellendiğinden emin olun. Aksi takdirde web sitenizde güvenli açığı oluşabilir.

10) Yorumları Okuyun

Nasıl internetten alışveriş yapmadan önce satın alan kullanıcıların yorumlarını okuyup ona göre karar veriyorsanız, tema seçerken de aynı mantıkta ilerlemelisiniz. Müşteri deneyimleri, seçeceğiniz temadaki potansiyel sorunları bulmanıza yardımcı olacaktır.

Unutmayın, web sitenizi kurarken doğru WordPress temasını seçmeniz son derece önemlidir. Ücretsiz ya da Premium bir tema seçmeden önce, bu temayı yıllarca kullanacağınızı göz önünde bulundurun.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments